Kesitlerin ve bağlantıların belirlenmesinden sonra yapının imalat ve montaj çizimlerinin hazırlanması gerekir.
Çelik yapıların en önemli özelliklerinden biri kontrole imkân tanıyan bir iklimlendirme olanağı sunmasıdır. Yapının ısıyı muhafaza eden ve istendiğinde sirkülasyonu kolaylaştıran özelliği nedeniyle etkin yalıtımına olanak sağlamaktadır. Su yalıtımı için ise çelik yapılar en modern day ürünlerin uygulanmasına olanaklıdır. Su yalıtımı açısından en başarılı uygulamalar çelik yapılarda inşa edilmektedir. Betonarme yapılarda su yalıtımı zor ve masraflıdır.
Çelik yapılar son yıllarda tercih edilen çelik konstrüksiyondan imal edilmiş yapılardır. Bu yapılar konvansiyonel yapıların taşıdığı dezavantajları ortadan kaldıran sistemler ve avantajlara sahiptir.
Hafif çelik yapıların kullanım alanları oldukça geniştir. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
Çelik yapıların stil ve mimari seçenekleri oldukça geniştir. Uygulama kolaylığı nedeniyle pek çAlright present day tasarımın rahatlıkla uygulanabildiği çelik yapılarda akıllı ev sistemleri ve enerji yönetimi gibi en contemporary uygulamalarla çevreyle uyumlu mimari tarzlar rahatlıkla kombine edilebilir.
Her yapı malzemesinde olduğu gibi hafif çelik yapılarında da bazı dezavantajlar bulunmaktadır. İşte bu yapıların dikkat edilmesi gereken dezavantajları:
Yapının kullanım amacına uygun şekilde tasarlanması için gereksinimlere göre yapı geometrisi tasarlanır. Bu gereksinimler sadece inşaat mühendisleri tarafından zmt çelik değil birçAlright disiplinler tarafından belirlenebilir.
Hafif çelik yapıların taşıyıcı özelliğinden dolayı yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği depreme dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak hafif çelik üzere advertımı, e-posta adresimi ve Site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
* Net sayfamızda ve hafif çelikçelik yapı sosyal medya hesaplarımızda yayınlanan projelerin telif hakları zmt çelik firmamıza ait olup izin alınmaksızın başka yerlerde kullanılamaz ve yayınlanamaz.
Sahaya gelen parçalar yine çizimlerde belirtilen şekilde birbirlerine kaynak veya civata ile bağlanır. İmalat ve montajın projeye uygunluğu her aşamada yetkili mühendislerce kontrol edilir.
Çelik Yapılar, bazı doğal etmenlere diğer yapı türlerine kıyasla daha duyarlıdır. Yapısal Çelik Uygulamalarının dezavantajları ise şunlardır;
Çelik Konstrüksiyon Yapılar burkulmaya karşı dayanıksızdır. Bu sorun yapı uzunluğu ile doğru orantılıdır
Depreme dayanıklı, güvenli yaşam alanlarına sahip olmanın en ekonomik ve hızlı yollarından biri Hafif çelik evdir.
Bu nedenle geniş açıklıkların uygulanmasına imkan vermesiyle birlikte, yapı ne kadar büyük olursa olsun betonarmeye kıyasla çok daha yüksek bir dayanıma sahip olup aynı oranda hafif bir yapı olacaktır.
Çelik yapılar ekonomiktir. Betonarme ve ahşap yapılarda kullanılan taşıyıcı sistemlere göre daha hafif ve az yer kaplayıcı özelliği nedeniyle çelik yapılar daha fazla kullanım ve yaşam alanı sunmakta, inşaat maliyetlerini de azaltmaktadır. Ayrıca yoğun hafriyat ve sevkiyat işlemlerine gerek duymayan bir yapı tarzına sahiptir.